За “Майка” на Христина Блумфилд

Паолина Иванова за българското издание на романа “Майка” от Христина Блумфилд. Споделено от редактора.
Дата: 
петък, 2 August, 2024
Категория: 

Христина Блумфилд е българо-английски автор, живеещ и творящ в Англия.

“Майка” е най-новата й книга, която е и първата, преведена и издадена в България. Преди нея на английски език са публикувани “Becky”, “ Deeply in the soul” “ Kurt” и “The story of a thief”.

“Майка” е книга, разкриваща разтърсващата сила на майчината любов и готовността на една жена да стигне до края на света, но да намери дъщеря си.

Още от самото начало авторката представя сцената на насилствената раздяла между майка и бебе като един съществен момент и отправна точка за разгръщане на същинската история. Бурното начало, акцентиращо върху силните емоционални сцени, поставят тона и динамиката в последвалите събития.

Христина Блумфилд успява да пресъздаде майчината болка по начин, предизвикващ читателя да съпреживее този труден момент и да търси изход, заедно с героинята.

Движещата сила в този роман е майчината любов, която е представена като безгранична и нямаща равна по сила друга емоция и чувство.

Изграждайки главния женски персонаж, притежаващ множество качества и дълбочина на характера, авторката ни прави съпричастни към израстването й в хода на историята.

Написаното насочва вниманието към нездравословните семейни взаимоотношения и последствията от предателството на най-близките. Умелото разглеждане на семейството през призмата на малкия град и тясно обвързаната общност, разкриват мрачни и добре пазени тайни.

Всички тези елементи, събрани в романа и описани по начин, въздействащ на читателя, свидетелстват за това колко труд е вложен във всеки детайл. Спецификата на българския език, от друга страна, придават един по-различен облик на написаното.

----------------
Христина Блумфилд, “Майка”, изд. “Либра Скорп”, Б. 2024.
----------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите